Related Posts with Thumbnails

...és ez itt mind, teljesen ingyen a tiéd:

Ajándék könyv! Ajándék munkafüzet!
Most ingyen megnézheted  és elolvashatod  és le is töltheted a 2007 végén megjelent,
“Hozd ki magadból a legjobbat!” című könyvemet, amelyet  egyébként a könyvesboltokban még árulnak.
Ha elolvastad  a könyvemet, fogadj el tőlem még egy hasznos ajándékot! Sokkal könnyebb lesz a rengeteg információ közül kihámozni és követni azokat, amelyek csak rád vonatkoznak!
megnézem megnézem

 

  • Capybara: A V-nyakúnál egy dolog szerintem kerülendő, méghozzá a mellnél "átlapolt" felsők. Abban még nem láttam olyat, aki, legyenek bármennyire feszesek a cicijei a súlyuk ellenére, nem úgy nézett volna ki,... (2014.09.18. 18:42) Mit vegyek fel? Túl nagy a mellem!
  • tini74: szia anita. szeretnék én is jeletkezni az átalakitásra. (2012.07.10. 11:37) Mire jó egy ilyen átváltoztatás?
  • intyőke: Szia Anita, ma sikerült megnézni az ismétlést az M1-en! Nagyon-nagyon jóó! Olyan hétköznapi és, hogyis fogalmazzak, bátorítóó! Egy 7 hónapos Panna anyuja vagyok, nagyon régóta érlelődik bennem a vá... (2012.04.20. 14:38) Jelentkezés
  • Spring1966: Igen, férfiak is alkalmazhatják. (2012.03.12. 12:05) Anya és lánya
  • ullmannfan: Egyáltalán nem nagyok a mellei. Teljesen átlagosak. (2011.09.26. 17:47) Megint Noémi, de már csak megszokásból
  • fannykata: Szerintem nyomi a frizurája, sokkal szebb volt az arca a Madonna frizurával. A mellén nem túl sok egy kissé az a masni??? (2011.08.22. 22:24) Éva
  • fannykata: Ez a csajszi bombázóra sikerült! Telitalálat a ruhája! (2011.08.22. 22:21) Jó “alapanyaggal” könnyű dolgozni
  • fannykata: A hasán nagyon megfeszül a ruha szoknyarésze. A mell alatti övszerű díszítés még jobban odavonzza a tekintetet a hasára. (Mindig erőltetik ezt a mell alatti öves dolgot, holott nagyon keveseknek áll... (2011.08.22. 22:19) Móni
  • VolverineV: @kvegh17: Köszi! Terepszemle után irány egy jó varrónő... (2011.08.01. 15:08) Segítség! Túl keskeny, fiús a csípőm!
  • A-D: @Mille38: Már ne is haragudj,de elég rég volt divat 6 hetente festetni,és teljesen normális,hogy 4 hét alatt 1-1,5cm-es lenövésed van,nekem is:) A hajnak meg minden káros...de sok mindent kibír.Nek... (2011.05.27. 23:24) Talán ezzel kellene kezdeni?

Mi a különbség a stylist és az öltözködési tanácsadó között?

2009.09.21. 19:20 :: Dunai Anita

 

 

 

Stylist. Szép szó.
Mennyit szenvedtem vele, hogy lefordítsuk valami értelmesre. Aztán rájöttem, hogy nem kell. A stylist, az stylist. Divatbemutatókon, divatfotózásokon dolgozik.
Úgy rakja össze a ruhadarabokat, hogy azoknak erőteljes hangulata, stílusa legyen.
Legyen megdöbbentő, nem szokványos, extrém módon elegáns vagy hanyag.
A stylist beleviszi a munkájába saját kreativitását, saját egyéniségét, alkot.

Az öltözködési tanácsadó nem alkot. Nem viszi bele saját egyéniségét.
Egyszerűen csak kívülről szemléli az alanyt, akinek tanácsot ad, megpróbálja kinyomozni, feltárni az ő egyéniségét, és segít, hogy melyek az alkatához leginkább illő ruhadarabok. Szabályokat alkalmaz és nem felrúgja azokat, ahogyan egy stylist tenné a hatás érdekében. Az öltözködési tanácsadó megkeresi az alkalomhoz leginkább illő összeállításokat.
A stylist munka csodálatos, művészi feladat, tehetséget, műveltséget igénylő hivatás. A stylist felügyeli a sminket a hajat és a környezetet is.
Ki kívánhatna ennél szebb munkát?

Miért szeretem mégis jobban az öltözködési tanácsadást?

Rájöttem, hogy én a ruhákat használni szeretem.  Bármennyire is tisztelem és művészi alkotásokként szemlélem a haute couture ruhacsodákat és a felvehetetlen, humoros öltözékeket, mégsincs sok közöm hozzájuk.
A ruhák számomra attól értékesek,ha szebbé teszik  viselőjüket. Nem arra, hogy őrült túlzásaival felhívja a figyelmet egy egy aránytalanságra, s arra sem, hogy tervezőjének elborult pillanatait megörökítse.
Hordható, praktikus, ízléses összeállításokba szeretem a ruhadarabokat rendezni, és akkor örülök, ha a külső szemlélő nem a ruhát veszi észre, nem a kreatív, újszerű ötleteimet látja, hanem maga az ember kerül előtérbe. 
Egy ruha kiválasztásánál sohasem azt nézem, hogy maga az öltözék mennyire szép, hanem hogyan áll viselőjének. Nem akarok ráerőltetni senkire olyan holmit, ami nem illik hozzá, vagy kényelmetlenül érezné magát benne, csak azért, hogy saját kreativitásomnak újabb megnyilvánulási formát találjak.


Sok éven át jártuk az országot előadásunkkal, mint  Szépítők csapat, Jónás Kata sminkessel és Hajas László mesterfodrásszal. Addig jóformán csak sztárokkal és divatfotózásokon dolgoztam, de ekkor jöttem rá, mennyire tanácstalanok a hétköznapi nők a kinézetükkel kapcsolatban, s mennyire távol állnak a tévéműsorok, divatlapok világától.
Akkor jöttem rá, hogy egészen máshol kell kezdeni, ha szeretnék segíteni nekik.
Megtanítani, lépésről lépésre, hogy mindenkiben benne lakozik a szépség, hogy mindenki egy külön világ, mindenkiből ki lehet hozni a legjobbat.
Ezért szeretek öltözködési tanácsadó lenni, stylist helyett.

Szeretnék egy ajándékot adni neked! Most ingyen megnézheted  és elolvashatod a  tavaly megjelent, “Hozd ki magadból a legjobbat!” című könyvemet, amelyet szintén a Szépítők csapat, vagyis Jónás Kata és Hajas László közreműködésével készítettem, s amelyet egyébként a könyvesboltokban még árulnak.

| More

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dunaianita.blog.hu/api/trackback/id/tr791397677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.