Related Posts with Thumbnails

...és ez itt mind, teljesen ingyen a tiéd:

Ajándék könyv! Ajándék munkafüzet!
Most ingyen megnézheted  és elolvashatod  és le is töltheted a 2007 végén megjelent,
“Hozd ki magadból a legjobbat!” című könyvemet, amelyet  egyébként a könyvesboltokban még árulnak.
Ha elolvastad  a könyvemet, fogadj el tőlem még egy hasznos ajándékot! Sokkal könnyebb lesz a rengeteg információ közül kihámozni és követni azokat, amelyek csak rád vonatkoznak!
megnézem megnézem

 

  • Capybara: A V-nyakúnál egy dolog szerintem kerülendő, méghozzá a mellnél "átlapolt" felsők. Abban még nem láttam olyat, aki, legyenek bármennyire feszesek a cicijei a súlyuk ellenére, nem úgy nézett volna ki,... (2014.09.18. 18:42) Mit vegyek fel? Túl nagy a mellem!
  • tini74: szia anita. szeretnék én is jeletkezni az átalakitásra. (2012.07.10. 11:37) Mire jó egy ilyen átváltoztatás?
  • intyőke: Szia Anita, ma sikerült megnézni az ismétlést az M1-en! Nagyon-nagyon jóó! Olyan hétköznapi és, hogyis fogalmazzak, bátorítóó! Egy 7 hónapos Panna anyuja vagyok, nagyon régóta érlelődik bennem a vá... (2012.04.20. 14:38) Jelentkezés
  • Spring1966: Igen, férfiak is alkalmazhatják. (2012.03.12. 12:05) Anya és lánya
  • ullmannfan: Egyáltalán nem nagyok a mellei. Teljesen átlagosak. (2011.09.26. 17:47) Megint Noémi, de már csak megszokásból
  • fannykata: Szerintem nyomi a frizurája, sokkal szebb volt az arca a Madonna frizurával. A mellén nem túl sok egy kissé az a masni??? (2011.08.22. 22:24) Éva
  • fannykata: Ez a csajszi bombázóra sikerült! Telitalálat a ruhája! (2011.08.22. 22:21) Jó “alapanyaggal” könnyű dolgozni
  • fannykata: A hasán nagyon megfeszül a ruha szoknyarésze. A mell alatti övszerű díszítés még jobban odavonzza a tekintetet a hasára. (Mindig erőltetik ezt a mell alatti öves dolgot, holott nagyon keveseknek áll... (2011.08.22. 22:19) Móni
  • VolverineV: @kvegh17: Köszi! Terepszemle után irány egy jó varrónő... (2011.08.01. 15:08) Segítség! Túl keskeny, fiús a csípőm!
  • A-D: @Mille38: Már ne is haragudj,de elég rég volt divat 6 hetente festetni,és teljesen normális,hogy 4 hét alatt 1-1,5cm-es lenövésed van,nekem is:) A hajnak meg minden káros...de sok mindent kibír.Nek... (2011.05.27. 23:24) Talán ezzel kellene kezdeni?

Használt, de nem akármilyen: a vintage stílus

2009.11.25. 17:45 :: Dunai Anita








Legyen saját stílusod! 3.

Hatalmas tévedésben él, aki turkálóban vásárolt ruhadarabjait vintage-nek gondolja. Ja, persze. Ez körülbelül olyan nagy hülyeség, mintha valaki egy, az 50-es években használt piros fazékra azt mondaná, hogy antik műtárgy.

 

 

A vintage stílus követői tényleg használt ruhákat hordanak, de nem akármilyeneket. Itt minden holmi exkluzív darab, amely egykoron meghatározó szerepet játszott a divatban. Ráadásul az sem mindegy, hogy melyik korszakban. Sokan összekeverik a vintage és a retro fogalmát, egy kalap alá veszik azzal a címszóval, hogy régi és használt. Pedig a vintage kifejezés a 20-as évektől a 70-es évek közepéig viselt öltözékekre és kiegészítőkre vonatkozik, míg a retro az 1975-től egészen a 90-es évekig divatos holmikat jelenti.
Ugye most már kezded érteni, hogy mennyire nem mindennapi stílusról beszélünk?

 
kalap 20-as évek lila bársonyruha 40-es évek nyakék 30-as évek
selyemruha 50-es évek mary-jane cipő 60-as évek táska 60-as évek

A vintage kifejezést a nyolcvanas években kezdték használni, amikor a használtruha-üzletek divatba jöttek; az USA-ból érkezett Európába, sajnos nem mondhatom, hogy hozzánk, mert még most sem tudom eldönteni, hogy merhetek-e a vintage-ről úgy beszélni, mint egy itthon is ismert stílusról.
A sztárok hozták divatba, akik rettegtek attól, hogy ugyanúgy nézzenek ki, mint bárki más. Kellett valami, ami megkülönböztette a kinézetüket, ami különlegessé tette őket.

 

A vintage követői többek között: Kate Moss, Julia Roberts, az Olsen lányok, Winona Ryder,Liv Tyler, Lindsay Lohan, no és Milla Jovovich, aki az egyik fő képviselője ennek a divatnak. Ez nem jelenti azt, hogy mindig ebben a stílusban járnak, de sokszor alkalmazzák. Nem is kell messzire visszanyúlnunk. Alig egy hónapja,Penelopé Cruz egy eredeti vintage modellben vette át az Oscar díjat. A törtfehér ruha egy 60 éves Pierre Balmain darab volt, amelyet Penelopé néhány éve egy kirakatban látott meg, s elhatározta, hogy ez lesz az, amelyet visel majd, ha egyszer a jelöltek közé kerül . Szerencsét hozott neki... Ha kedvet kaptál ehhez az öltözködéshez, akkor ők mintául szolgálhatnak, aztán persze olyanná alakítod a megjelenésedet, amilyenné akarod. Nincsenek szigorú szabályok, szárnyalhatsz a képzeletedben, kitalálhatod a saját vintage kinézetedet.

 

Penelopé Cruz Winona Ryder
Olsen ikrek Liv Tyler

 

De tudd, hogy ez feltűnő stílus, a megszokottól mindenképpen eltérő, különleges. Neked is ilyennek kell lenned, mert ha nem mozogsz otthonosan benne, hamis képet közvetítesz magadról, s így lehetetlen, hogy jól nézzél ki. A vintage játékos stílus, ez a legfőbb jellemzője. A különleges, régi darabokat lehet újakkal párosítani, akár fel is lehet újítani valamelyik részletüket, vagy izgalmas kiegészítőkkel összehozni. Ha ügyesen válogattad össze az egyes elemeket, akkor vicces, eredeti és egyedi összeállítást kapsz. A vintage nem csupán öltözködés, de életfelfogás, életstílus is, s ha nem érzel magadban kényszert arra, hogy mindez megnyilvánuljon, akkor felejtsd el az egészet.

 

napszemüveg 60-as évek táska 50-es évek ékszeröv 30-as évek

Amikor elindulsz, hogy felkutass egy vintage ruhát, akkor beleveted magad a történelembe, s készen kell állnod arra, hogy magadon viseld annak egy darabját. Nagymamáid cipői és kiegészítői között fogsz bolyongani, s ha találsz valami jó állapotban lévő extra holmit, ne csodálkozz, ha drágább lesz, mint egy új. Értsd meg a vintage lényegét: egyedi, érdekes, amelynek a minősége és a kora az értéke. Ezen a szinten már nem azért veszel használt holmit, mert olcsóbb. Olyan darabokra bukkanhatsz, amelyek – akárcsak a régiségek – befektetésnek számítanak.

Mango Mango Mango

Igaz, nem valódi vintage, de megközelítheted ezt a stílust, ha mai üzletekben olyan hangulatú ruhákat választasz, amelyek emlékeztetnek ezekre a régi darabokra.

 

| More

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dunaianita.blog.hu/api/trackback/id/tr431552072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kacu 2010.02.23. 10:42:43

Ez áll a legközelebb hozzám. A klasszikusan elegáns stílus mellett ez a másik, amivel szerintem a legjobban ki tudom hangsúlyozni a nőiességem.

Nagyon örülök ennek a blognak, nagyon sok hasznos dolgot írsz Anita, köszönöm! :)
süti beállítások módosítása