Related Posts with Thumbnails

...és ez itt mind, teljesen ingyen a tiéd:

Ajándék könyv! Ajándék munkafüzet!
Most ingyen megnézheted  és elolvashatod  és le is töltheted a 2007 végén megjelent,
“Hozd ki magadból a legjobbat!” című könyvemet, amelyet  egyébként a könyvesboltokban még árulnak.
Ha elolvastad  a könyvemet, fogadj el tőlem még egy hasznos ajándékot! Sokkal könnyebb lesz a rengeteg információ közül kihámozni és követni azokat, amelyek csak rád vonatkoznak!
megnézem megnézem

 

  • Capybara: A V-nyakúnál egy dolog szerintem kerülendő, méghozzá a mellnél "átlapolt" felsők. Abban még nem láttam olyat, aki, legyenek bármennyire feszesek a cicijei a súlyuk ellenére, nem úgy nézett volna ki,... (2014.09.18. 18:42) Mit vegyek fel? Túl nagy a mellem!
  • tini74: szia anita. szeretnék én is jeletkezni az átalakitásra. (2012.07.10. 11:37) Mire jó egy ilyen átváltoztatás?
  • intyőke: Szia Anita, ma sikerült megnézni az ismétlést az M1-en! Nagyon-nagyon jóó! Olyan hétköznapi és, hogyis fogalmazzak, bátorítóó! Egy 7 hónapos Panna anyuja vagyok, nagyon régóta érlelődik bennem a vá... (2012.04.20. 14:38) Jelentkezés
  • Spring1966: Igen, férfiak is alkalmazhatják. (2012.03.12. 12:05) Anya és lánya
  • ullmannfan: Egyáltalán nem nagyok a mellei. Teljesen átlagosak. (2011.09.26. 17:47) Megint Noémi, de már csak megszokásból
  • fannykata: Szerintem nyomi a frizurája, sokkal szebb volt az arca a Madonna frizurával. A mellén nem túl sok egy kissé az a masni??? (2011.08.22. 22:24) Éva
  • fannykata: Ez a csajszi bombázóra sikerült! Telitalálat a ruhája! (2011.08.22. 22:21) Jó “alapanyaggal” könnyű dolgozni
  • fannykata: A hasán nagyon megfeszül a ruha szoknyarésze. A mell alatti övszerű díszítés még jobban odavonzza a tekintetet a hasára. (Mindig erőltetik ezt a mell alatti öves dolgot, holott nagyon keveseknek áll... (2011.08.22. 22:19) Móni
  • VolverineV: @kvegh17: Köszi! Terepszemle után irány egy jó varrónő... (2011.08.01. 15:08) Segítség! Túl keskeny, fiús a csípőm!
  • A-D: @Mille38: Már ne is haragudj,de elég rég volt divat 6 hetente festetni,és teljesen normális,hogy 4 hét alatt 1-1,5cm-es lenövésed van,nekem is:) A hajnak meg minden káros...de sok mindent kibír.Nek... (2011.05.27. 23:24) Talán ezzel kellene kezdeni?

Kell egy kosztüm, de milyen?

2009.12.12. 18:51 :: Dunai Anita

 





Milyen darabokból álljon a ruhatárad? 2. rész
Sokakat még mindig elrettent a kosztüm kifejezés, mert valami ósdi, öreges cucc ugrik be nekik. Másoknak meg teljesen természetes fogalom, hiszen nap mint nap ebben kell  megjelenniük a munkahelyükön.

A kosztüm ugyanazt jelenti, mint a férfiaknál az öltöny, vagyis ugyanabból az anyagból készült, színben és  mintájában is tökéletesen megegyező blézer  és nadrág vagy szoknya. Mivel teljesen egyforma alul és felül, így létrehozza a kedvenc monokróm kinézetemet, amelyhez mindig vissza-visszatérek, hiszen egy hosszú, függőleges vonalat mutat belőlünk a külső szemlélőnek, vagyis nyújtja az alakot. Még akkor is igaz ez, ha a blézer alá egy teljesen elütő színű blúzt vagy pólót húzunk.

A kosztüm nagyon sokat változott az évek során. A klasszikus és mindig kéznél lévő megoldás mellett ma már mást is tud, stílusos megjelenést biztosít. Nagyon kedvelem például, amikor egy férfias szabású nadrág és blézer együtteshez valami egészen dögös, szexi felsőrész párosul, vagy éppen egy szupernőies, romantikus csipke. Az ellentétek ereje rendkívül jelentős az öltözködésben. De egy térdig érő teljesen szűk ceruzaszoknya, és egy éppen csípőig érő, szűkített blézer is tökéletesen mutat együtt. Vagy a legújabb irányzatok közül  válogatva, mit szólnál egy bővebb vonalú boyfriend blézerhez és egy szűk ceruzanadrághoz együtt?
Ha merészebb vagy, nem kell feltétlenül a hagyományos formákat követned, a kosztümöd alsó része lehet  akár egy sort is. Milyen szuper összevegyítése a klasszikus és modern öltözködésnek, nem?
A kosztüm kiválasztása, mint minden más ruhadarabé, az alkatunk elemzésével kezdődik.
De mivel ezen te már régen túl vagy, hiszen elolvastad és pontról pontra követted a régebbi bejegyzéseimet (ugye???), te már kívülről fújod, hogy milyen nadrág, szoknya és blézer áll jól neked. Ebből pedig könnyedén össze tudod rakni a tökéletes kosztümödet.
Már csak egy kis stíluselemzés hiányzik. Megkérdezed magadtól: Hova szeretném viselni a kosztümöt? Naponta a munkahelyemre? Ennek a célnak sokkal jobban megfelel, ha nem kosztümöt veszel, hanem néhány olyan blézert, szoknyát és nadrágot, amelyeket egymással is össze  tudsz rakni. A kosztüm legyen a különleges megjelenésed összeállítása: tiszta fekete, ha alkalmi viseletként hordanád,  szürke, csíkos, ha férfiasan nőies kinézetet szeretnél például egy fontos tárgyalásra, amikor erőt is szeretnél sugározni, de férfi üzletfeleidet nőiességeddel is akarod befolyásolni. Millió változat létezik, fazonban, színben és stílusban, biztos vagyok benne, hogy megtalálod a hozzád illőt.

Azt javaslom, hogy a kosztümöd mindig minőségi anyagból készüljön, ezzel is elemeled a hétköznapi viseletektől, ráadásul ordít róla, ha silányabb minőségű, s akkor biztosan nem azt az üzenetet küldöd vele, amire egy kosztüm való.

| More

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dunaianita.blog.hu/api/trackback/id/tr411592913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ádám72 (törölt) · http://juditesadam.blog.hu/ 2009.12.15. 14:32:59

A munkahelyemen elegáns nőkkel vagyok körülvéve, legtöbbjük kosztümöt hord. Férfiaknál kötelező az öltöny. Azt hiszem azért érdemes beleolvasnnuk a blogodba. Jó tippjeid vannak.
Remélem, hogy velünk férfiakkal is foglalkozol majd a blogban! :-)
süti beállítások módosítása