Related Posts with Thumbnails

...és ez itt mind, teljesen ingyen a tiéd:

Ajándék könyv! Ajándék munkafüzet!
Most ingyen megnézheted  és elolvashatod  és le is töltheted a 2007 végén megjelent,
“Hozd ki magadból a legjobbat!” című könyvemet, amelyet  egyébként a könyvesboltokban még árulnak.
Ha elolvastad  a könyvemet, fogadj el tőlem még egy hasznos ajándékot! Sokkal könnyebb lesz a rengeteg információ közül kihámozni és követni azokat, amelyek csak rád vonatkoznak!
megnézem megnézem

 

  • Capybara: A V-nyakúnál egy dolog szerintem kerülendő, méghozzá a mellnél "átlapolt" felsők. Abban még nem láttam olyat, aki, legyenek bármennyire feszesek a cicijei a súlyuk ellenére, nem úgy nézett volna ki,... (2014.09.18. 18:42) Mit vegyek fel? Túl nagy a mellem!
  • tini74: szia anita. szeretnék én is jeletkezni az átalakitásra. (2012.07.10. 11:37) Mire jó egy ilyen átváltoztatás?
  • intyőke: Szia Anita, ma sikerült megnézni az ismétlést az M1-en! Nagyon-nagyon jóó! Olyan hétköznapi és, hogyis fogalmazzak, bátorítóó! Egy 7 hónapos Panna anyuja vagyok, nagyon régóta érlelődik bennem a vá... (2012.04.20. 14:38) Jelentkezés
  • Spring1966: Igen, férfiak is alkalmazhatják. (2012.03.12. 12:05) Anya és lánya
  • ullmannfan: Egyáltalán nem nagyok a mellei. Teljesen átlagosak. (2011.09.26. 17:47) Megint Noémi, de már csak megszokásból
  • fannykata: Szerintem nyomi a frizurája, sokkal szebb volt az arca a Madonna frizurával. A mellén nem túl sok egy kissé az a masni??? (2011.08.22. 22:24) Éva
  • fannykata: Ez a csajszi bombázóra sikerült! Telitalálat a ruhája! (2011.08.22. 22:21) Jó “alapanyaggal” könnyű dolgozni
  • fannykata: A hasán nagyon megfeszül a ruha szoknyarésze. A mell alatti övszerű díszítés még jobban odavonzza a tekintetet a hasára. (Mindig erőltetik ezt a mell alatti öves dolgot, holott nagyon keveseknek áll... (2011.08.22. 22:19) Móni
  • VolverineV: @kvegh17: Köszi! Terepszemle után irány egy jó varrónő... (2011.08.01. 15:08) Segítség! Túl keskeny, fiús a csípőm!
  • A-D: @Mille38: Már ne is haragudj,de elég rég volt divat 6 hetente festetni,és teljesen normális,hogy 4 hét alatt 1-1,5cm-es lenövésed van,nekem is:) A hajnak meg minden káros...de sok mindent kibír.Nek... (2011.05.27. 23:24) Talán ezzel kellene kezdeni?

Talán ezzel kellene kezdeni?

2009.11.06. 11:23 :: Dunai Anita

 

 

 

A magyar nők közül sokan érzik azt a kínt, amikor tőlünk nyugatabbra utaznak, hogy hiába öltöznek fel szépen, az ottani nők mindig valahogy rendezettebbek, ápoltabbnak tűnnek.

Mindig azt gondolják, hogy EU ide vagy oda, látszik rajtuk honnan jöttek, s ez sajnos a legtöbb esetben tényleg igaz. A határok eltörlésével nem szűntek meg a különbségek a kinézetben. Nem is várhatjuk el a most felnőtt generációtól, hogy tökéletesen megfeleljen ilyen magas elvárásoknak. A magam részéről már attól is boldog vagyok, ha ezt a különbséget valaki felfogja és rosszul érzi magát tőle. A negyven év iskolaköpenyei és szürke, igénytelen öltözékei szépen rányomták a bélyeget a magyar nők megjelenésére. A “szürkülj bele a tömegbe, de ha nem szeretnél, akkor sem juthatsz hozzá semmi jobb darabhoz” elmélet megtette hatását.
Persze ezalatt az évtizedek alatt is léteztek kivételek, akik megőrizték és továbbadták családjukban az igényt az esztétikus külső kialakítására, akik varrónőhöz jártak, akik külföldi útjaik során beszereztek egy-egy jobb darabot. No de a nagy többség erről nem is álmodhatott, vagy egy idő után belefásult és elveszítette érdeklődését. Honnan is tudná hát ennek a generációnak a gyermeke, hogyan kell felöltözni, mennyi időt kell magára szánni ahhoz, hogy a lehető legjobbat hozza ki magából?
Szóval mindent megértek, tudom, néhány évnek még el kell telnie ahhoz, hogy a magyar nők ízlésesen, a saját alkatukat szem előtt tartva alakítsák ki megjelenésüket. Hiába a hatalmas választék az üzletekben, hiába lehet ugyanazt kapni, amit Bécsben, ha fogalmuk sincs, mit kezdjenek vele. Ezt otthonról, a családból szívja magába az ember, vagy ha nem hát az utcáról, a képernyőről, a hazai sztároktól. De mi van, ha ezek a források nem léteznek? Akkor sokkal lassabb lesz a változás, és csak reménykedhetünk benne, hogy bekövetkezik.
Nem, nem csupán pénz kérdés az igényes kinézet. A Kartnerstrassén nem azért látunk minden nőt elegánsnak és tökéletesnek, függetlenül a korától, mert több pénzük van. Nekik születésük óta természetes, hogy a külsejükkel ugyanúgy kell törődniük.
S aki nem hiszi, annak készítettem ezt a fotót.
Nem, ez nem Bécsben készült, hanem egy hazai, budapesti eseményen.Vajon előfordulhatna-e hogy egy osztrák nő ilyen frizurával akár a szemetet is levigye? Szerintem biztosan nem. Otthon sem mutatkozna így, nemhogy emberek közé menjen. Többcentis ősz, vagy egyéb  meghatározhatatlan árnyalatú lenövés, fejtetőnél  egyformán szétlapult frizura, a dauer nyomai... Mindez teljesen hétköznapi és megszokott látvány itthon.  Igen, sokan még mindig ott tartanak, hogy a gyakori hajmosás árt a hajnak, ezért hetente egyszer végzik csak ezt a műveletet. S valószínűleg a gyerekeiknek is ezt tanítják... Nem itt kellene elkezdeni a változást????

| More

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dunaianita.blog.hu/api/trackback/id/tr381504463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ádám72 (törölt) · http://juditesadam.blog.hu/ 2009.12.16. 14:03:09

Ma az oktatás második napján csücsülök. Rengeteg pénzügyes. (adó, számvitel a téma) Javarésze negyven- ötvenes nő. Túlsúlyosak és rettenetesen néznek ki. Pedig ők nem a legalja.hu... :-(
Anita lenne munkátok, de azt hiszem, itt alapvető gondok vannak, amelyek már nem orvosolhatók.
A következő generációban van a reménységünk. Ők azért már jobban adnak magukra.

Innocenta 2010.01.05. 10:55:49

Rengeteg mindennel egyetértek veled a blogot olvasgatva, és valóban jó, amire törekszel.
Viszont...
Ne haragudj meg, de szerintem van köze az anyagi helyzetnek a külső megjelenéshez, és az a hatalmas választék konkrétan nem igaz.
Ha igaz lenne, akkor egy 46-os méret feletti nőnek nem kellene 40.000 forintért vásárolnia egy kosztümöt a c*r*emo-ban, vagy mondjuk P*p*ennél (A kettő darab üzletben, ami létezik ilyen téren...)
Látod te is, hogy a kissé túlsúlyos (bármilyen korú) és a középkorú nők öltözködnek a legrosszabban.
Szép napokat!

Gladia Delmarre 2010.01.05. 13:08:33

@Innocenta: részben igaz, amit írsz, a teltebb nők valóban kisebb választékból öltözködhetenek. De az, hogy egy kösztüm 40e... a férj öltönyös, 40e-ért csak olyan ócska öltönyt kapni, amit még ballagásra sem adnék a gyerekemre. Műszálas, rossz szabású. Szóval, az öltönyei inkább 70e-nél kezdődnek, úgy, h azért igyekszünk outletben körülnézni (tehát kiskerben min. a duplája). És évente, másfél évente min. 2-3 kell (folyamatosan cserélődnek, mert előbb-utóbb kikopnak, a tisztítások is megviselik). Szóval nem sok az a 40e, ha az a kosztüm tényleg jó anyagú és jó szabású. Tudom, rossz hír:(

Dunai Anita 2010.01.05. 14:38:19

@Innocenta: Tökéletesen igazad van abban, hogy nagyobb méretben szinte nulla a választék. Mostanában volt több, 50-54-es méret körüli ügyfelem és azzal szembesültem, hogy szinte nem tudok hová menni vásárolni velük. Ráadásul ezekben az üzletekben is főleg olyan holmikat árulnak, amelyek leginkább kövérítésre szolgálnak. Hatalmas, sátorszerű darabok, pedig pont az ellenkezőjére lenne szükség...

blackanemone 2010.01.08. 20:37:13

Na akkor most hadd ne kezdjem el sajnálni a fent említett méretű nőket. Mivel sajnos elég kicsi vagyok (163/45) s/xs-es méretű ruhákra lenne szükségem, de ma már ezeket is olyan nagyra gyártják (főleg az s-es ruhákat), hogy amikor felveszem, lógnak rajtam. Egyedül a T*lly W**jl-ben találok igen kicsi méretű blúzokat (mert nadrágból azért még akad választék), de nekem nincs mindig annyi pénzem, hogy megengedhessem magamnak. Innentől kezdve úgy nézek ki, mint aki kifogyott a ruhájából... Szóval nem csak a nagyobbacskáknak vannak problémáik, mielőtt még túlzottan elkezdenék magukat sajnálgatni.

64Judit 2010.01.09. 18:30:21

Ádám72!A következő generációban van a reménységed? hmmm! azt hiszem ez az ápoltság dolog nem generáció kérdése, hanem ész/gondolkodás/intelligencia kérdése.
vannak olyan korombeli nők, akiken csodálkozom, hogy velem egyidősek... persze nekem a jó gének (is)segítenek :D

Sájgec 2010.01.28. 21:16:54

Nem értek egyet abban, hogy a kommunizmus évei nyomták rá ennyire a bélyeget az ízlésre. Nézz meg egy lengyel nőt!
És ez nem pénz kérdése. Ismerek olyan középkorú lengyel hölgyet, aki magának varrt, kötött, átalakított. Mindig úgy néz ki, mintha skatulyából húzták volna ki, és nem modell méret.
Ezt a lenövés dolgot sem értem, ha valakinek nincs pénze/ideje a festésre, az inkább békéljen meg az eredeti hajszínével.
Azt kihagytad, hogy az átlag magyar nő nem tud sminkelni sem.

primaveraa 2010.02.07. 21:19:55

Ilyen és ehhez hasonló képeket tömegével lehetne hozni, de hogy ne csak az 50 felé járókat pécézzük ki, sajnos, a fiatal nők sem képesek mindig jól kinézni. De a legszomorúbb tényleg az, hogy külföldön (és ez tényleg nem csak Ausztria, de szinte mindenhol Európában) a 40-es , sőt 50-es, 60-as nők(is)igazán csinosak, látszik, hogy törődnek magukkal. Nálunk meg mintha ez a korhatár egyre lejjebb szállna, sok a 30-as igénytelenül kinéző nő. Hogy mi az oka? Biztos mindegyiknél más, de valahogy nem sikerült az átlag nőbe belenevelni, hogy ahhoz, hogy nő legyen, a jó, ízléses megjelenés is hozzátartozik.

Mille38 2010.03.12. 21:00:31

Ugyan kérem, Ny-Európa vagy Magyarország... Anglia vidéki részein pont ugyanilyen nők ücsörögtek. Egyáltalán nem éreztem rosszul magamat közöttük, holott én csak egy lakóautóban utaztam végig Angliát, összesen négy váltás ruhám volt három hétig.
Az a két hihetetlen elegáns hölgy persze, akikhez még csak hasonlóan szépen öltözöttet sem láttam Bp-en és akiket a jegyszedők előre engedtek a London közeli múzeumban, ahol éppen sorban álltunk nyitásra és be sem mehetett senki, míg ők ki nem jöttek - nos, ők egy végehosszanincs autóval érkeztek és a sofőr nyitotta ki az ajtót... biztos nem pénz volt az oka ;), hogy annyira feltűnően jól néztek ki, pedig ötven felé járt a két barátnő.

A "hatalmas választékról" a mo-i üzletekben: a nyugaton is jelen levő üzletláncok tavalyi megmaradt készleteivel vannak tele az üzletek, valamint a hátsó-kínai divattervezők "műveivel". Ebből választhatunk.

A hajlenövés problémája sajnos megvan, mivel gyorsan nő a hajam, négy hét alatt egy-másfél centit, de csak hathetente lenne szabad festeni. A festés köztudottan rongálja a hajat, tehát nem lehet tetszés szerinti gyakorisággal alkalmazni. Viszont a "mákos" haj sem szép és a teljes őszüléstől még messze vagyok. 22-es csapdája. Aki erre tud megoldást, kérem, szóljon.

Jazminhanna (törölt) 2010.03.16. 10:08:29

Mille38!
Nagyon jó a link! Tudnak valahogy kinézni, öltöznek korra, nemre, súlyra való tekintet nélkül:)))

hermesbirkin woman 2011.04.19. 07:47:19

nos, én most bukkantam csak erre a cikkre, és elszörnyülködtem. nem, nem azért mert igazat adok, hanem épp ellenkezőleg. a mai világban MINDEN a pénz. a világ legkülönbözőbb tájain az emberek megélhetési problémákkal küzködnek, köztük magyarországon is - szinte mindenhol a nőkre hárul a felelősség. rengeteg egyedülálló családanya küzd a megélhetésért, akiknek nem nem úgy hiszem, hogy a másfél centis lenövés lenne a legnagyobb bajuk. :) ha azon kell gondolkoznia(idegeskednie) mit adjon a gyerekeinek enni, esetleg egy-egy számlát miből nyögjön ki. egy régi ismerősöm például 50 év körüli nő, 30-40 ezer forintból tart el ALBÉRLETBEN! két gyereket, egy fiatal lányt és egy fiút. ilyenkor ráér azon gondolkozni, hogy jaj mit húzzak fel ma? nem hinném. bárcsak megtehetné. én személyszerint nem küzködök ilyen problémákkal, de bárki kerülhet még ilyen helyzetbe, ebben a mai bizonytalan világban!:) kedves dunai anita, legyen kicsit körültekintőbb!

A-D 2011.05.27. 23:24:01

@Mille38: Már ne is haragudj,de elég rég volt divat 6 hetente festetni,és teljesen normális,hogy 4 hét alatt 1-1,5cm-es lenövésed van,nekem is:) A hajnak meg minden káros...de sok mindent kibír.Nekem 12% hirdogénnel van szívatva havonta,minden fodrász szerint zacskóba kéne lennie,már a hajamnak,és azt sem mondám,hogy száraz vagy töredezett..mindent lehet,csak mellette a megfelelő ápolással,és pakolásokkal.
süti beállítások módosítása