Related Posts with Thumbnails

...és ez itt mind, teljesen ingyen a tiéd:

Ajándék könyv! Ajándék munkafüzet!
Most ingyen megnézheted  és elolvashatod  és le is töltheted a 2007 végén megjelent,
“Hozd ki magadból a legjobbat!” című könyvemet, amelyet  egyébként a könyvesboltokban még árulnak.
Ha elolvastad  a könyvemet, fogadj el tőlem még egy hasznos ajándékot! Sokkal könnyebb lesz a rengeteg információ közül kihámozni és követni azokat, amelyek csak rád vonatkoznak!
megnézem megnézem

 

  • Capybara: A V-nyakúnál egy dolog szerintem kerülendő, méghozzá a mellnél "átlapolt" felsők. Abban még nem láttam olyat, aki, legyenek bármennyire feszesek a cicijei a súlyuk ellenére, nem úgy nézett volna ki,... (2014.09.18. 18:42) Mit vegyek fel? Túl nagy a mellem!
  • tini74: szia anita. szeretnék én is jeletkezni az átalakitásra. (2012.07.10. 11:37) Mire jó egy ilyen átváltoztatás?
  • intyőke: Szia Anita, ma sikerült megnézni az ismétlést az M1-en! Nagyon-nagyon jóó! Olyan hétköznapi és, hogyis fogalmazzak, bátorítóó! Egy 7 hónapos Panna anyuja vagyok, nagyon régóta érlelődik bennem a vá... (2012.04.20. 14:38) Jelentkezés
  • Spring1966: Igen, férfiak is alkalmazhatják. (2012.03.12. 12:05) Anya és lánya
  • ullmannfan: Egyáltalán nem nagyok a mellei. Teljesen átlagosak. (2011.09.26. 17:47) Megint Noémi, de már csak megszokásból
  • fannykata: Szerintem nyomi a frizurája, sokkal szebb volt az arca a Madonna frizurával. A mellén nem túl sok egy kissé az a masni??? (2011.08.22. 22:24) Éva
  • fannykata: Ez a csajszi bombázóra sikerült! Telitalálat a ruhája! (2011.08.22. 22:21) Jó “alapanyaggal” könnyű dolgozni
  • fannykata: A hasán nagyon megfeszül a ruha szoknyarésze. A mell alatti övszerű díszítés még jobban odavonzza a tekintetet a hasára. (Mindig erőltetik ezt a mell alatti öves dolgot, holott nagyon keveseknek áll... (2011.08.22. 22:19) Móni
  • VolverineV: @kvegh17: Köszi! Terepszemle után irány egy jó varrónő... (2011.08.01. 15:08) Segítség! Túl keskeny, fiús a csípőm!
  • A-D: @Mille38: Már ne is haragudj,de elég rég volt divat 6 hetente festetni,és teljesen normális,hogy 4 hét alatt 1-1,5cm-es lenövésed van,nekem is:) A hajnak meg minden káros...de sok mindent kibír.Nek... (2011.05.27. 23:24) Talán ezzel kellene kezdeni?

Klasszikusan elegáns

2009.11.25. 17:51 :: Dunai Anita









Legyen saját stílusod! 4.

Szereted követni a divatot, de nem veszíted el a fejedet egy-egy trendi darab láttán? Tisztes távolságtartással figyeled a legújabb divatról szóló híradásokat? Néha megrohamoz a kétség, hogy talán túl unalmas a kinézeted?

Ne hidd, hogy a klasszikus feltétlenül divatjamúltat jelent. A klasszikus stíluson mindig átüt az egyéniség, itt az ember a fontosabb, a ruhadarabok nem vonják magukra a figyelmet.
Visszafogott és elegáns öltözködési mód ez, amely természetesen csak akkor hiteles, ha a viselkedés, a smink, a haj is alátámasztja mindezt. Az ápoltság, tisztaság, kellemes illat minden stílusnál fontos, de itt elengedhetetlen.

A klasszikus, elegáns stílusú nő nem hord miniszoknyát, vagy mell alatt elvágott felsőket, egyáltalán nem mutogat sok bőrt magából. Főleg fekete, kék, fehér, barna, bézs színeket visel, amelybe élénk színfoltként a piros, a lila a rózsaszín belefér, de sohasem a narancssárga, a lime-zöld, vagy egyéb rikító árnyalatok. A legelegánsabb viselet mindig a monokróm, amikor minden ruhadarab és kiegészítő egyforma színű.

 

A mintáktól általában óvakodj, ha klasszikus stílusban szeretnél megjelenni, vagy legalábbis ne keverj két-két mintát egymással. Egy visszafogott virágoshoz vagy csíkoshoz mindenképpen hozzá illő egyszínűt párosíts.
Ha bizonytalan vagy, hogy valami beleillik-e az elegáns, klasszikus öltözködési módba, akkor vegyél példát a legelegánsabbakról. Vajon mit húzna fel a mai divatból Audrey Hepburn, ha ma is köztünk lenne?

Anne Hathaway Nicole Kidman Claudia Schiffer

A mai sztárok közül Anne Hathaway stílusa klasszikusnak mondható, de Penélope Cruz is sokszor követi ezt a vonalat, no és Nicole Kidman sem az a bohém típus. Nőiesek, szexik, modernek, anélkül, hogy túlzásba esnének, anélkül, hogy túl sokat mutogatnának magukból. Ne félj, nem kell beleolvadni a szürkeségbe, épp ellenkezőleg. Az elegancia minden helyzetben feltűnő és mutatós. Csak éppen nem kirívó! De szerintem, neked nem is ez a célod...

Valentino Valentino Chanel

Jusson eszedbe a kis fekete ruha – az LBD, vagyis a Little Black Dress –, amit unos untalanig emlegetnek divatmagazinok, és évtizedek óta tartja jól kiérdemelt vezető helyét a női megjelenésben. Klasszikus darab, mindig elegáns, s a bizonyos alkalmakra nincs nála megfelelőbb. És szinte semmit sem változott a hosszú évek alatt...

A szoknya jellemzőbb, mint a nadrág, de egy szűkített szabású nadrágkosztümben ugyanolyan elegánsan lehet megjelenni. Még a farmernadrág és a tornacipő is belefér ebbe a stílusba, csak nem a kitaposott fajta, és nem is a flitterekkel kirakott változat. És hát farmernadrágból sem a szakadt, hipózott példányok.

 
 
Az elegáns nő ha neccharisnyát húz, az biztosan nem a nagy lyukú lesz, ha kardigánt választ – és ezt sokszor megteszi – , nem a kézzel kötött, hosszú, lógós fazon lesz az, hanem a rövid, szűkebb, vékonyabb. Az anyagok természetesek, bőr, selyem, gyapjú és a legritkább esetben poliészter vagy egyéb műszálas.
A kiegészítők nem harsányak, sohasem esnek darabszámban túlzásokba, bár előfordul, hogy egy közülük nagyobb hangsúlyt kap, jelentősebb a mérete. De csakis egy. Egy nagy gyűrű, egy nagy nyakék, külön-külön, együtt sohasem. Az ékszerek is értékesek, de nem ordítóan, a szakavatott szemek azonban rögtön észreveszik a finom részleteket.


Légy klasszikus, hagyd érvényesülni az egyéniségedet, győzedelmeskedj divatirányzatok felett! A ruhatárad összeállítása persze nem lesz kis feladat, sokat kell válogatni, elemezni, és még többet otthagyni az üzletekben. A klasszikus nő nem sznob, nem márkafüggő, de ha teheti a minőséget előnyben részesíti.
| More

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dunaianita.blog.hu/api/trackback/id/tr601552093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZsóDi 2010.02.06. 22:32:24

Szia Anita!
20 éves leszek idén, azt szeretném kérdezni, hogy nem "ciki" ilyen fiatalon klasszikus stílusban megjelenni hétköznap? Félek, hogy túlöltözöttnek fogok tűnni. (persze nem kiskosztümre gondolok) mondjuk, ha figyelnek rám az sosem zavar:) meg lehet buta kérdés.
Egyébként imádom a blogot, remélem sok nő sokat tanul belőle, nekem is segített. Szerencsére, mintha már valamivel jobban öltöznének ma az emberek, mint az előző 1-2 generáció, bár ma már sokszor túlzásba esnek, ahogy látom, és boldog-boldogtalan hordja az aktuális divatot, még akkor is, ha úgy áll rajtuk mint tehénen a gatya. Remélem erre is rájönnek egyszer.
ÉS köszönök minden eddigit. :)
ZsóDi
süti beállítások módosítása