Related Posts with Thumbnails

...és ez itt mind, teljesen ingyen a tiéd:

Ajándék könyv! Ajándék munkafüzet!
Most ingyen megnézheted  és elolvashatod  és le is töltheted a 2007 végén megjelent,
“Hozd ki magadból a legjobbat!” című könyvemet, amelyet  egyébként a könyvesboltokban még árulnak.
Ha elolvastad  a könyvemet, fogadj el tőlem még egy hasznos ajándékot! Sokkal könnyebb lesz a rengeteg információ közül kihámozni és követni azokat, amelyek csak rád vonatkoznak!
megnézem megnézem

 

  • Capybara: A V-nyakúnál egy dolog szerintem kerülendő, méghozzá a mellnél "átlapolt" felsők. Abban még nem láttam olyat, aki, legyenek bármennyire feszesek a cicijei a súlyuk ellenére, nem úgy nézett volna ki,... (2014.09.18. 18:42) Mit vegyek fel? Túl nagy a mellem!
  • tini74: szia anita. szeretnék én is jeletkezni az átalakitásra. (2012.07.10. 11:37) Mire jó egy ilyen átváltoztatás?
  • intyőke: Szia Anita, ma sikerült megnézni az ismétlést az M1-en! Nagyon-nagyon jóó! Olyan hétköznapi és, hogyis fogalmazzak, bátorítóó! Egy 7 hónapos Panna anyuja vagyok, nagyon régóta érlelődik bennem a vá... (2012.04.20. 14:38) Jelentkezés
  • Spring1966: Igen, férfiak is alkalmazhatják. (2012.03.12. 12:05) Anya és lánya
  • ullmannfan: Egyáltalán nem nagyok a mellei. Teljesen átlagosak. (2011.09.26. 17:47) Megint Noémi, de már csak megszokásból
  • fannykata: Szerintem nyomi a frizurája, sokkal szebb volt az arca a Madonna frizurával. A mellén nem túl sok egy kissé az a masni??? (2011.08.22. 22:24) Éva
  • fannykata: Ez a csajszi bombázóra sikerült! Telitalálat a ruhája! (2011.08.22. 22:21) Jó “alapanyaggal” könnyű dolgozni
  • fannykata: A hasán nagyon megfeszül a ruha szoknyarésze. A mell alatti övszerű díszítés még jobban odavonzza a tekintetet a hasára. (Mindig erőltetik ezt a mell alatti öves dolgot, holott nagyon keveseknek áll... (2011.08.22. 22:19) Móni
  • VolverineV: @kvegh17: Köszi! Terepszemle után irány egy jó varrónő... (2011.08.01. 15:08) Segítség! Túl keskeny, fiús a csípőm!
  • A-D: @Mille38: Már ne is haragudj,de elég rég volt divat 6 hetente festetni,és teljesen normális,hogy 4 hét alatt 1-1,5cm-es lenövésed van,nekem is:) A hajnak meg minden káros...de sok mindent kibír.Nek... (2011.05.27. 23:24) Talán ezzel kellene kezdeni?

Pávatoll csípő körül

2010.01.08. 23:28 :: Dunai Anita

 

 

Amikor néhány nappal ezelőtt a Duna Plazaban jártam, csodálatos dologra lettem figyelmes. Nem akartam hinni sokat tapasztalt szememnek. Közelebb kellett mennem, hogy alaposan szemügyre vehessem ezt a remekművet, amely méltán pályázhatna az év legrondább kosztümjének járó díjra, mármint ha lenne ilyen. Persze mit az év, lehet, hogy egy évtizede is van már, hogy valaki megálmodta, hiszen jól látszik, hogy időtálló darabról van szó, amelyen nem fognak ki holmi divatirányzatok.
Csak a telefonommal tudtam megörökíteni e páratlan alkotást,  de mindenképpen meg akartam osztani veletek is az élményt, remélem értékelni fogjátok.

Hiszen ritkán látni ilyen magával ragadó mintát, ily pazar színösszeállítást, ilyen elegáns  szabásvonalakat és az anyagok összehangolásának ilyen finom módját.
Na és akkor beszéljünk a csúcspontról, a csípőnél elhelyezett pávatollakról, amelyből a szoknya aljára, de csak a közepére is jutott egy kevés. Igen, a pávatoll összezavarja az embert, hiszen anélkül csak egy átlagosan szörnyű összeállításról lenne szó, de a pávatoll ad neki egy plusz csavart.

Elgondolkodom azon, vajon kinek és milyen alkalomra ajánlja a készítő ezt a modellt?

Kétségtelenül alkalmi viseletnek szánja, erre utal az arany top is, amit alá helyeztek, nyilván előre megfontolt szándékkal.

Színházi viselet erős feltűnési viszketegséggel?


Örömanya a fia esküvőjén, akitől a meny nem sok jót várhat?

Kiöregedett díva, aki a pávatollakkal emlékszik egykori fellépéseire?

Vagy tán mélyebb üzenete van a ruhadarabnak, s a pávatoll szimbólumát felhasználva akarja felhívni figyelmünket mély spirituális átváltozásra?



Őszintén reménykedem abban, hogy a tervező megvilágosodása a stílusára is hatással lesz és a nagy transzformáció az elemzett modellt is érinti, vagyis még azelőtt a felejtés homályába vész, mielőtt valaki véletlenül magáévá tenné.

Legjobb megoldásnak az ollóval felszabdalást tartanám.

S  még az is az egyik kívánságom lenne, hogy kirakatokban, üzletekben ne tűnjenek fel hasonló borzalmak, mert szegény tudatlan és ízlés hiányában szenvedő alany, aki megérkezik a divat fellegvárába, a plázába és ott szembetalálja magát egy ilyen kosztümmel, még elhiszi, hogy valóban csinos és divatos lesz benne. Aztán hazamegy és még elhiteti az esküvőn a többiekkel, hogy a kék barna szegfűmintával és a  derékon elhelyezett pávatollal díszített öltözék elfogadható és viselhető.

| More

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dunaianita.blog.hu/api/trackback/id/tr611658047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gladia Delmarre 2010.01.10. 13:49:12

érthetetlen:o az általam gyűlölt 80-as évek divatjára emlékeztet, illetve a 90-es évek elején voltak tele a kisebb butikok ilyen anyagból készült szörnyetegekkel.
apropó, mikor lesz elérhető a "jó dolgok" opció? mondjuk elsősorban jó táska-lelőhelyet keresek, évek óta szeretnék egy sötétzöld bőr táskát (meg még másmilyet is:)), közepes méretűt, nem sok csattal/zsebbel, de mindig csak utcán látok valakinél, és persze nem emlékeznek rá, hol vették, esetleg kapták stb.

ildsisy 2010.01.17. 18:50:14

Érdekes, ahhoz képest, hogy ki nem állom a tarka-barka ruhát, ez igenis tetszik. Na, nem nagyon nagyon, de hirtelen, szépnek tűnik. Hogy hova venném fel? Lehet, sőt biztos, ha leborotválnám a tollat, akkor még színházba is fel venném.:)

pizs (törölt) 2010.01.17. 18:56:20

Édesanyámnak volt nagyon régen, még a gyermekkoromban ilyesmi selyem-mintás-hasonló hosszú köntöse. 50-60-as években.
süti beállítások módosítása